G  l  o   r  i  a  s   k   a  t  t  e  n

konst

kultur

trädgård

vintage

Trädgård och konst

Trädgård för de flesta är nog en passion oavsett hur vi vill att den ska se ut. Jag vill att den glorianska trädgården ska vara en blandning av passion och otuktad. Med andra ord en planerad trädgård som ska se vild ut. Ni som håller på med trädgård vet vad jag ungefär menar. Att uppnå den är mitt mål. En magisk känsla som ger harmoni mellan konst, blommor, en avskild plats för rekreation samt ett möte med människor. Min filosofi är enkel - de som är ämnade att besöka mig och min trädgård kommer att trivas där. 

KONST

I konstvärlden händer det alltid mycket fast det inte alltid sker i den synliga världen. Konst som ska ses och upplevas tar tid. Ibland går det med en väldans fart att känna hur en produkt tar fart och lämnar spår och det sker när tavlan, målningen eller ritningen är klar. Visst jag tog fram mitt akvarellblock och började skissa på påskmotiv. Det var en grå och lite vanlig dag då jag kände för väldigt glada färger. Jag visade upp den för min väninna som genast tyckte om den. 

På denna sida vill jag här visa min trädgård och när det sker lite nya saker. Samt visa mina alster. 

MIN ATELJE - har fått inneväggar och tak samt golv. Allt är nu vinterisolerat såtillvida att det inte blåser in. Men det är kallt där så man kan inte vistas inomhus nu när det blir kallare ute. Får fundera ut hur jag ska göra med värmen. Att köpa en kamin eller värmekamin kostar pengar, både att köpa den och att använda el. Men jag hade ändå tur. Hann måla inneväggarna med linoljefärg innan hösten kom eftersom det måste vara varmt ute för att färgen ska sätta sig. Sen har jag bara fönsterlistor kvar att fixa samt väggen. Blev så glad åt min lilla atelje så jag brann av iver att få börja möblera lite. Det får jag berätta om lite mer senare. Hann även med att sätta upp en liten staket utanför ateljen och målade den med av bara farten. En liten rabatt blev det utanför som jag kommer att satsa på när det blir dags vet jag inte. I höstas var det ett besök på ZETAS höstmarknad där jag investerade i en magnoliaträd. Trädgården tar form, sakta men säkert. Jag har mina ideer. Tänkte ett tag att jag ska sitta i min atelje och skriva mina julkort, dricka het glögg och njuta av pepparkakor. Tiden går så fort. Snart börjar alla 'brinnande ljusens' tid. Jag är ju ändå en vinter- och julmånads människa.  

VÄLKOMMEN ATT HÄLSA PÅ MIG I MIN ATELJE EN DAG - JAG SKA BJUDA DIG PÅ KAFFE OCH EN SOCKERKAKA.