G  l  o   r  i  a  s   k   a  t  t  e  n

konst

kultur

trädgård

vintage

Vår historia

Kungsröset är ett Fornminne utanför Torshälla. Legenden säger att det finns en kunglig skatt som ska finnas på Stenröset. Men ingen har hittat den. Men det var där Gloriaskatten kom till. En het sommardag med kaffetermos och hembakta bullar hittade jag skatten. Den handlar om Kristus och Drottning skatten. Följ med på färden.

Mitt arbete, mina intressen

Jag arbetar med olja, akrylmålningar och lär mig att hantera akvarell. Samt att jag redigerar mina tidigare inlägg från glorias blog för att så småningom få det på pränt.

Ja, nu vet ni lite mer om mig och vad jag arbetar med. Jag använder ofta använda glasflaskor, gamla kartonger som jag sen pysslar vidare med.

Jag använder föremål från naturen som jag hittar. Det kan vara allt från kvistar till stenar.

Välkomna på min resa. 

84.000 läser min blog och har hittat min hemsida 

Tanken med Gloriaskatten var min kulturpark i Stockholm. En kultursatsning med återvinning, konst, kultur, sång, musik, dikter, hemslöjd m.fl. I avvaktan på den så arbetar jag med min trädgård ute på landet. I miniatyr format. Sedan en tid tillbaka har många bloggare kommit och gått, så jag tänkte 'jag skriver lite grann' om min kristna barndom och uppväxt. Min familj med norsk mor och finsk far som tillsammans fick sju barn. Det är vi. Ni läsare som följer mig vet säkert idag vad och hur jag skriver. På den vägen är det. Så nu har jag trogna läsare i Gloria's blog. Tack, det gläder mig något så oerhört att ni följer mig och läser det jag skriver. Det ger mig en tillfredställelse att det ger mig mer mod att fortsätta skriva. Det blir liksom ett begär. Nu förstår jag författare som säger 'aldrig mer' eller nu 'har jag skrivit min bästa bok'. Ja, så är det. Det tar inte slut. Att skriva eller författa en samling av bok, dikt, poesi eller någon annan fort av 'skriv' är en konst i sig. Att vilja förklara och ge sin eller en annan version av saker och ting. 

Varför satsa på en kristen naturpark

Det är en bra fråga. Helt enkelt för att det finns ingen kristen kulturpark som är ute men ändå inne. En kulturpark som belyser Jesus och hans liv på jorden. Om en drottning som följer Jesus Kristus och den väg han valde att gå. Det skulle kunna vara landet Israel. Så visst vill jag besöka Israel, byn Betlehem där Jesus föddes. Egypten tex. vart någonstans, i vilken by hamnade Maria och Josef med Jesusbarnet, till vilken by kom dom till när de flydde. Vart finns floden Jordan där Jesus lät sig döpas.

En kulturpark som använder konst som utsmyckning ska ses och upplevas av barn, ungdomar och vuxna. En kulturpark där man ska finna lugn och ro och bara få vara. Njuta av kaffe och något gott hembakat. Är inte det en fantastisk tanke och mål.