G  l  o   r  i  a  s   k   a  t  t  e  n

konst

kultur

trädgård

vintage

Blogg

Blogg

VINTER

Posted on

VINTERN - vad ska man säga. 


Vinter, jag saknar dig och dina fina snöflingor. Inte bara det. Du städar så lätt. Sveper bara över med dina vita matta så är allt så fint och städat. Och sen, det blir en tystnad som sträcker sig så långt bort. Lugnar sinnet. Vi människor, behöver vintern och den viloperiod som den ger. Långa härliga vintermånader gör oss gott. Vi samlar krafter till vårens bestyr. Mycket att göra. Vi krattar ihop de löv vi inte hann med på hösten. Alla vintergrejer tas bort för att ge plats till nya krukor som vi älskar att pynta med olika blomprydnader. 


Det här är första vintern i mitt liv där vi inte har haft en vit vinter. Den har inte funnit sig tillrätta i vårt land. Jag vistas och bor i Södermanland. Och dit har vintern inte kommit i år. Känns som om det inte kommer alls i år. Det är i sådana fall väldigt konstigt. Ni vet ju alla hur det är är. Efter höstens bestyr så längtar vi efter nästa årstid. Med kyla och snö. Jag har en kruka hemma som jag inte hade hunnit städa bort och nu ser jag att blomknopparna har visat sig. Raskt tog jag krukan och letade upp en hög med gamla höstlov och där gömde jag krukan så den får vila lite under de mörka löven, så de inte spricker upp. För man vet ju aldrig. Det kan bli kyliga nätter och då klarar sig den inte. Se, där lärde jag mig något. Att kratta ihop stora lövhögar där jag kan gömma alla krukor tills den riktiga värmen kommer.


Istället får vi tänka på att unna oss växter inomhus. De viktigaste är nu dom gröna krukväxterna som rensar luften vi andas. Ha så många gröna växter som möjligt både i kök, vardagsrum och sovrum. Det mår du bra av. Luften blir ren och avger ny syre till oss och som gör oss piggare. Men den här milda vintern utan kyla och snö har gjort många människor väldigt trötta. Fast man sover så vaknar man inte utvilad. Det är som om själen inte hänger med dessa väderomslag. Kroppen längtar efter sin vintervila med snötyngda grenar och varm choklad ute i en vit snöig skog. Ja, detta var några rader från gloriaskatten. Som funderar hur jag jobbar vidare med min trädgård. Glorias trädgård. Kan det bli något av den. Det hoppas jag i alla fall. 


Istället tar jag fram en härlig vinterfilm och drömmer mig bort några timmar eller fler eller så tittar gärna på naturfilmer. Om våra egna vilda djur i Sverige och hur det ser ut i Savannen. Ha det gott i februari, snart är det mars och hemma hos mig där har fåglarna redan vaknat. De kvittrar som bara attan och i min prydnadsholk som jag av någon anledning har burit ut och lagt den på en spik, ja där såg jag en fågel flyga in för att förmodligen bygga bo. Det är väl härligt. 


Ha det så bra alla där ute så hörs vi snart igen. Kram  g l o r i aCategories: None